Pstrąg stalowy
Łosoś, klasyfikowany jako ryba tłusta, jest bardzo zdrowy dzięki wysokiej zawartości białka, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminy D. Jest mniejszy od innych ryb z rodziny łososiowatych. Jeśli chodzi o minerały i pierwiastki śladowe, jest liderem w swojej rodzinie.
Dla Twojego zdrowia produkujemy 4.000 ton tureckiego łososia w chłodnych wodach Morza Czarnego każdego roku. Oferujemy go świeżego w kwietniu, maju i czerwcu, a mrożonego przez resztę roku.
Kalorie: 177 kcal
Białko: 17 g
Węglowodany: 0 g
Tłuszcz: 11 g
Cholesterol: 47 mg, 16% wartości dziennej
Witamina D: 375 IU, 47% DV
Witamina B12: 2,7 mcg, 113% wartości dziennej
Niacyna: 7,4 mg, 46% DV
Selen: 20,4 mcg, 37% DV
Witamina B6: 0,5 mg, 29% DV
Całkowite kwasy omega-3: 2.130 mg